Mini lening zonder BKR toetsing

De mini lening is steeds populairder aan het worden. Mensen nemen een mini lening om een tijdelijk geld tekort op te vullen. Een mini lening is herkenbaar doordat het bijna altijd om een klein bedrag gaat. Meestel niet hoger dan een paar honderd euro en dit moet snel terug betaald worden. Als men voor het eerst een mini lening zonder BKR toetsing afsluit dan moeten ze een loonstrookje laten zien. Daardoor weet de geldverstrekker zeker dat zij het uitgeleende geld terug krijgen. 

Een mini lening komt steeds vaker voor en wordt veelal gebruikt om de maand door te komen. Het is een goed alternatief voor een ‘normale’ lening, inclusief alle papieren,BKR procedures en noem het allemaal maar op. Een mini lening wordt gekenmerkt door het feit dat het om een relatief laag bedrag gaat, dat snel terugbetaald wordt. Een mini lening wordt vaak afgesloten als er op het eind van de maand een onverwachte uitgave ontstaat, of als er gewoon‘maand over is aan het eind van het geld’. Omdat het zeker is dat er salaris binnenkomt is men er ook zeker van dat de mini lening kan worden terugbetaald en dat er geen problemen ontstaan bij het BKR vanwege openstaande leningen.

Een mini lening bestaat in verschillende vormen. Soms wordt er een BKR toetsing verricht, andere keren is het mogelijk om zonder BKR toetsing een klein bedrag te lenen. De mini lening moet over het algemeen binnen een maand worden terugbetaald. Een langere terugbetaaltermijn is mogelijk voor mini leningen, al lopen de kosten dan al snel hoog op. Natuurlijk vindt de geldverstrekker het niet erg dat je jouw mini lening later terugbetaald, omdat dit een grote winstmarge voor hem betekent. Op Internet zijn er tegenwoordig een hoop adverterende aanbieders met mini leningen zonder BKR toetsing. Vergelijk de aanbiedingen zorgvuldig en kijk welke lening voor jou het beste. 

Zorg ook altijd dat je een mini lening goed overdenkt en de beslissing met beleid maakt. Als je vooraf al weet dat je het waarschijnlijk niet terug zult kunnen betalen in de termijn, doe het dan niet. Zoals gezegd is een mini lening gebruikelijk als men er zeker van is het relatief kleine bedrag terug te kunnen betalen met toekomstig inkomen. Natuurlijk brengt de aanvraag voor een mini lening dan nog steeds kosten met zich mee, maar dat is altijd als je besluit ergens geld te lenen.

De aanvraagtijd voor een minikrediet is bijzonder kort, soms maar enkele minuten. Je hebt niet te maken met een hoop formulieren, taxaties, executiewaardes en noem het allemaal maar op. Vaak is het de eerste keer wel noodzakelijk om wat basis papieren te verstrekken (denk bijvoorbeeld aan legitimatie). Bij volgende aanvragen kan een mini lening worden afgesloten via sms. Een minikrediet is meestal tot enkele honderden euro’s, vaak iets onder de € 1.000. Dit om een fatsoenlijk minikrediet te kunnen verstrekken, maar op een verantwoorde manier waarbij degene die de mini lening afsluit de kans heeft om het bedrag terug te betalen.

Een minikrediet kan discreet worden aangevraagd en vaak zijn huidige BKR coderingen geen bezwaar. Een mini lening is één van de snelste manieren om te lenen zonder BKR. Zoals gezegd kan het geld van het minikrediet binnen enkele minuten op de rekening staan.

Over het algemeen is een mini lening wel een duurdere optie dan ‘gewoon’ bij een bank te lenen. Van de andere kant brengt het meer snelheid en gemak met zich mee. Het scheelt in rompslomp en er zijn door het kleinere bedrag van de minilening minder eisen waaraan je moet voldoen. Binnen een maand betaal je als het goed is de lening terug en ben je tijdelijk uit de brand geholpen. Mits je het met beleid doet is een minikrediet of mini lening dus geen slechte oplossing voor een tijdelijk kastekort aan het eind van de maand. Hou natuurlijk wel de betalingen in de gaten en voorkom BKR problemen.

 

        

Interessant en handig? Geef ons een plus op Google!